Atelierele noastre de Lego si Robotica sunt special concepute pentru copii, sustinand dezvoltarea abilitatilor. Ne dorim ca prin intermediul atelierelor sa sustinem invatarea prin joaca. Deoarece copiii sunt pasionati de LEGO, atelierele noastre sunt gandite astfel incat copiii sa dobandeasa cunostinte din viata reala prin intermediul jocului si al pieselor Lego.
Lectiile noastre se desfasoara dupa programa LEGO Education, micii exploratori fiind incurajati sa experimenteze pentru a pune bazele unei strategii de rezolvare a problemelor. Copiii sunt incurajati sa puna intrebari, sa isi dezvolte o gandire critica si sa colaboreze pentru a dobandi cunostinte si a creste armonios.
Educatia moderna pune pret pe invatarea activa, astfel incat copilul este mereu implicat in tot procesul de invatare, iar informatiile dobandite se bazeaza pe notiuni concrete. Copiii isi amintesc cu usurinta ceea ce au invatat deoarece predarea notiunilor se bazeaza in special pe cunostinte practice. Atunci cand vedem si experimentam in mod real un concept, informatia transmisa este mai usor de retinut si de digerat, mai ales de catre copii.
Atelierele ofera copilului un mediu propice pentru dezvoltarea creativitatii si a imaginatiei, imbinand joaca cu stiinta.
In cadrul atelierelor de Lego si Robotica, copiii descopera informatii prin intermediul pieselor Lego, informatii specifice varstei lor ( ateliere tematice despre animale, despre emotii si sentimente, despre rolul individului in societate, despre relatiile interumane, bazate pe stiinte exacte cum ar fi matematica si fizica, despre conceptul de miscare, despre forta de frecare, etc.).
Fiecare sedinta se bazeaza pe informatii noi transmise copilului si se construiesc modele noi din piese LEGO specifice varstei.
BENEFICII:
- Cresterea increderii in fortele proprii – cu ajutorul instructiunilor, copiii pot crea din piese Lego obiecte intalnite in viata de zi cu zi, care se misca ca in realitate (masina, elicopter, rover, robot, broasca, macara etc), capatand incredere ca pot face ceea ce isi doresc;
- Dezvoltarea imaginii de sine – copiii vad ca reusesc sa duca la bun sfarsit ceea ce si-au propus initial;
- Dezvoltarea abilitatilor tehnice – copiii pot programa pe tablete constructiile, dobandind cunostinte IT si de programare;
- 60 de minute de distractie si voie buna – deoarece pasiunea copiilor este Lego, in cadrul acestor ateliere ei se vor distra invatand;
- Dezvoltarea capacitatii de rezolvare a problemelor – copiii dobandesc cunostinte de construire si de punere in functiune a unui echipament prin joaca, invatand astfel sa caute modalitati de rezolvare a problemelor; 6. Dezvoltarea abilitatilor manageriale – copiii invata prin intermediul jocului sa colaboreze unii cu ceilalti pentru a duce la bun sfarsit o sarcina; 7. Dezvoltarea motricitatii fine si a abilitatilor de indemanare – deoarece piesele LEGO au dimensiuni reduse si trebuie respectati cu rigurozitate pasii de lucru, copiii dau dovada de indemanare la construirea modelelor propuse.